6 Haziran 2008 Cuma

AKP VE ZİHNİYETİ’NDEN SEÇİM PALAVRALARI

RTE, 10 civarında Bakan ve çok sayıda da milletvekili ve bürokratın katılımıyla, Diyarbakır’da gövde gösterisi yaptı.
AKP ve Zihniyeti’nin, göreve geldikleri Kasım-2002’den buyana GAP sözcüğünü neredeyse ağızlarına dahi almazken; RTE’nin, Diyarbakır çıkarmasında, GAP Eylem Planı’nı açıklaması, hiç de cazip gelmedi. Ayrıca da inandırıcılıktan oldukça uzak bulundu.
‘YÜZYILIN PROJESİ’YMİŞ…
GAP Eylem Planı’nı ballandıra ballandıra anlatmaya çalışan ve beraberinde de bir sürü palavra sıkan RTE’nin, bunca yıl Güneydoğu’ya yatırım yapılması konusunda ağzını dahi açmazken, Yerel Seçimlere ve belki de bir erken seçime, bir yılın altında zaman kalmışken; GAP Eylem Planı diye tutturmasının nedenlerini anlamakta zorlanılmıyor.
Malum projenin uygulanmasıyla, 4 yıl gibi bir sürenin sonunda, 2 milyon hektara yakın bir tarımsal alanın sulanacağını, 30 milyar kilovatsaate yakın elektrik üretileceğini, kişi başına düşen gelirin %210 oranında artacağını ve yaklaşık 4 milyon kişinin de istihdam edileceğini açıklayan RTE, anlattıklarının adını, ‘Yüzyılın Projesi’ olarak koydu.
Dilin kemiği yok…
O yana da, bu yana da rahatça dolanıp durur…
Olaya ve RTE’nin anlattıklarına şöyle bir baktığınızda; kendinizi gülmekten alıkoyamıyorsunuz.
2008 yılı bütçesinden 11 Milyarlık bir ödenek bu iş için ayrılacakmış. RTE, kaynağı da kolayca bulmuş.
Mevcut bütçe, 40 milyar dolar civarında açık veriyorken; nereden kesinti yapıp da GAP Eylem Planı’nı gerçekleştirecekmiş anlayamıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmekte olan RTE ve ekibinden duyulmuş saçma-sapan sözlerden bir kaçı daha… Tamamen popülist bir yaklaşım. Gerçeklerle asla uyuşmayan sözler…
Diyelim ki yanılıyoruz; bugün kazmayı vurup işi başlatsanız dahi;
-Alt yapı ne zaman ve nasıl tamamlanacak?
-Böylesine borç batağında iken; nakit parayı nereden ve neyin karşılığı sağlayacaksınız?
-Üretime geçinceye kadar olan dönemde işi nasıl götürecek, iş yapanların ödemelerini nereden temin edeceksiniz?
-Eğer bunları dışarıdan alınacak kredilerle yapacaksanız; size, kim ve neyin karşılığı kredi verecek?
Şimdi söyler misiniz; Bunun neresi yüzyılın projesi?
SEÇİMİN AYAK SESLERİ
AKP ve Zihniyeti, geçen yazılarımda dile getirdiğim muhtemel projeleri uygulamaya koymaya başladı.
Anayasa Mahkemesi’nin, AKP’nin kapatılması ve RTE ile beraberindeki 70 arkadaşı hakkında da siyaset yasağı şeklinde karar vermesi halinde; Mart-2009 ayında yapılacak yerel seçimler, bir erken seçim kararı alınıp, Milletvekili Genel Seçimi ile birleştirilecek hayali, planın sadece ayaklarından birisi, ancak en önemlisi olarak biliniyor.
Böylelikle; RTE, bağımsız olarak seçime girecek ve Cumhurbaşkanı da seçim kazanmış RTE’ye, rahatlıkla hükümeti kurma görevini verebilecek.
Ağırlıklı olarak üzerinde durulan konulardan birisinin böyle olması münasebetiyle; GAP Eylem Planı, özenle seçilmiş ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımızın ağzına bir parmak pekmez sürülmeye çalışılmaktadır.
Bununla birlikte; Genel Seçim gündeme alınmasa bile; yerel seçimler için, yine aynı bölgenin oylarının kendi adaylarına gitmesi kurgulanıyor.
Görülebileceği gibi; her şekilde vitrinlere oynanıp, bir bölgede yaşayan halkımız tezgaha getirilmeye çalışılıyor…
TOPAL AT YARIŞTA
Neresinden bakılırsa bakılsın; böylesi abuk-subuk düşüncelerin proje olarak takdimine, inanmak bir yana, sadece gülünür…
Çim ve kum sahalarda oldukça başarılı olan koşu atlarının arasında Topal At’ın yarış kazanmasının şansı ne kadarsa; RTE’nin, Bakanlar, Milletvekilleri ve Bürokratları Diyarbakır’a sürükleyerek ŞOV yapması ve büyük tantana ile öne sürdüğü GAP Eylem Planı Projesi’nin başarılı olması da o kadardır…
Anlatılanların tamamı, sadece AKP ve Zihniyeti’ne has bir hayaldir. Başka aklı başında insanların böylesi saçma-sapan şeylere inanması mümkün değil.
Siz, başta yaklaşık 6 yıllık iktidar döneminizde GAP Bölgesi’ne hangi çiviyi çaktınız? Nereye tek bir kazma vurdunuz? Yöre insanını, bir yandan bölücü terörün kandırdığı ve mağdur ettiği yetmiyormuş gibi; siz de açlığa ve yoksulluğu itmediniz mi?
Çiftçiye çay kaşığı ile verdiklerinizi, çeşitli ad altında kepçe ile geri almadınız mı?
Hangi projeden bahsediyorsunuz beyefendi?
Diğer bölgelerimize olduğu gibi; Güneydoğu Bölgemiz’e verdiğiniz hangi hizmet yüz güldürdü ki?
Bırakın kırsal yerlerimizi; şehirlerimizde başardıklarınızı sayar mısınız? Açlık, yoksulluk, ilaç ve hastane kuyrukları, borçlar, hastanelerde rehin kalmalar, daha hangisini sayalım istersiniz?
Bana göre; aklınızı başınıza alın ve bir kez daha düşünün… Bu Topal At ile siz, değil yarış kazanmak; yarışa bile sokulmamalısınız…
GÜNDEM DEĞİŞTİRME
AKP ve Zihniyeti, Türk Ulusu’na verecek herhangi bir şeyi kalmadığını ve yandaşlarını da oyalayabilecek bir eylemi olmadığını fark edince; gündemi değiştirme ve dikkatleri başka yöne çekme yöntemini uyguluyor.
Yarın, Türk Ulusu’nun önüne çıkıp, bu yalanları, sanki yapıyorlarmış da; başkaları engel olmuş gibi sunup, mağduru yeniden oynarlarsa şaşmayın…
Yapmaya çalıştıklarının bir yönü başarısızlıklarının üzerini örtme gayretleridir.
Ayrıca, ABD’nin talimatları ve AB’nin de bastırmasıyla, BOP’a bir başka destek sağlama ve özellikle AB şarlatanlarınca dile getirilen ve bir kısım etnik köken hakları söylemleri konusunda üzerlerine düşeni yerine getirme de olabilir. Önümüze çıkarılan küçük ayrıntılardan yola çıkarak, tahminlerde bulunup, komplo teorileri yapmak bana uymaz.
Bunların ne olduğunu bekleyip göreceğiz.
Ancak, bilinen bir gerçek varsa o da; gündemi değiştirmek ve dikkatleri başka yönlere çekmeye çalışmaktır…
CENGİZ ÖNAL ‘TARAKÇIOĞLU’
www.cengizonaltarakcioglu.com
conal@ulusgazetesi.com
cengizonal.tarakcioglu@gmail.com

Hiç yorum yok: