4 Şubat 2008 Pazartesi

TÜRK TELEKOM’DAN BİR KAZIK DAHA!

AKP ve Zihniyeti iktidarı tarafından özelleştirilip, %55’inin OGER Telekom adlı, Lübnan’da yerleşik ve Arap sermayesince oluşturulan kuruluşa peşkeş çekilmesinden sonra, Türk Telekom neredeyse zıvanadan çıktı deseler yeridir. Her ne kadar halen %45’i kamunun elinde görünüyor olsa bile, devletin üzerine gitmiyor olmasından olacak ki; yabancıların eline geçmesinin ardından keyfi uygulamalara başlayan bu kuruluş, önce tarifesinde oynayarak abonelerinin cebine, haksız yere, elini attı.
Olay mahkemeye intikal etti. Yargı, abonelerin haklarını teslim etme kararı aldı. Ancak, bugüne değin Türk Telekom yetkililerinden kamuoyuna tatmin edici ve yeterince ayrıntılı bir açıklama gelmediğinden; tarife hakkında mahkeme kararının uygulanıp / uygulanamadığı da maalesef öğrenilemedi. Eğer uygulanmışsa bile; bunun abonelere nasıl yansıdığı ve mahkeme kararına kadar uygulanan tarife için ise; abonelerin ödediği paraların kendilerine nasıl iade edildiği ve/veya edileceği konusunda herhangi bir açıklama da duyulmadı.
Bu tezgahın üzerinden fazla bir zaman geçmemişti ki; bu sefer de ortaya başka bir gariplik çıktı. Ne zamandır uygulanıyormuş da; tesadüfen bir işçi vatandaşımızın uyanık davranması sonucu fark ettiğimiz bir başka kazığın daha varlığını öğrenmiş olduk.
Nedir bu yeni kazık?
Edindiğimiz bilgileri okurlarımıza da aktaralım:
Türk Telekom, 19 milyon sabit hat abonesinden, her ay düzenli olarak, adını koymadığı bir hizmet karşılığı olarak ve dolaysıyla da haksız yere Sabit Ücret adı altında, yaklaşık 15.-YTL civarında bir para alıyor. Son gelen faturalarımızı tetkik ettiğimizde; gerçekten de gördük ki; faturada bu miktar civarında bir Ücret yer almaktadır.
Konunun biraz daha ayrıntısına girilip, Türk Telekom ilgilileriyle temas sağlanmaya çalışılmış, ancak maalesef başarılı olunamamıştır.
Sonunda; Tüketici Derneği Ankara Şubesi’yle yapılan görüşülmüş ve iddianın doğru olduğu, İstanbul’daki bir vatandaşımızın, söz konusu miktara itirazı neticesinde, Türk Telekom’dan alacaklı olduğu parayı, faizler ve mahkeme masrafları dahil, İcra yoluyla tahsil ettiğini öğrendik.
Okurlarımızı bilgilendirmek adına:
Türk Telekom’un sabit abonesi olan okurlarımız, son telefon faturalarını tetkik ederek, faturanın tanzim tarihinden itibaren 30 günlük süre içinde, Türk Telekom’a başvurarak, haksız yere kesilen Sabit Ücretin iadesini isteyebilirler.
Eğer arzu edilirse; Tüketici Koruma Derneği(TÜKODER) Ankara Şubesi(Atatürk Bulvarı NO: 103 / 4 Kat: 7 Kızılay-ANKARA, Telf : 0 312 417 25 24 – 425 73 77,
www.tudef.org.tr) ile temas da kurabilirler. Doldurulacak form ve başvurma yöntemlerine ilişkin ayrıntılar, TÜKODER’in Web Sitesi’nde yer almaktadır.
Yapılan hesaplamalara göre; her aboneden alınan aylık Sabit Ücret kazığının, 19 milyon sabit telefon abonesi göz önünde bulundurulduğunda; yıllık ulaştığı toplam rakamın 4-5 milyon dolarlara çıktığı görülmektedir.
AKP ve Zihniyeti iktidarınca, Cumhuriyet döneminin en önemli kurumlarının başta Araplar olmak üzere emperyalist sermayeye peşkeş çekilmesinin yetmediği bir yana; bu kurumlar üzerine fazla gidilmesin anlayışıyla, bir de Türk Ulusu’nu bu şekilde soymalarına göz yumulduğu gibi bir durum ortaya çıkmaktadır ki; işin maalesef acı yanı da budur…
Milletimiz’in kendi seçip, Atatürk Türkiyesi’nin yönetimini teslim ettikleri Türkiye Cumhuriyeti bugünkü hükümetinin içler acısı uygulamaları maalesef ortada.
Bu kuruluşlar denetlenmiyor mu?
Denetleniyorsa; bu aksaklıklar görülmüyor mu?
Görülüyorsa; niçin üzerine gidilip de Milletin parasının haksız yere ceplerinden alınmasına göz yumuluyor?
Konu hakkındaki soruların veya bundan böyle sorulacak olanların, elbet birileri cevabını verecektir.
Eğer bunlar vermezlerse; bu hesabın tamamını, bir gün, mutlaka Türk Ulusu soracaktır.
ULUS GAZETESİ’NDEN
CENGİZ ÖNAL ‘TARAKÇIOĞLU’

Hiç yorum yok: