29 Nisan 2008 Salı

ASKERDEN NET TAVIR


Bu yılki 23 Nisan kutlamaları renkli ve duygu dolu görüntüler sergilediği gibi; Askerlerin, gerek bölücü terörün siyasi uzantısı olduğu sıkça söylenen DTP’li milletvekillerine karşı Açık Tavrını sürdürdüğü görüntüleri de karşımıza çıkardı.
Askerler, alışılmış siyasiler gibi değiller.
İyi ki değiller!
İLK MECLİS BİNASI’NDAKİ KUTLAMALAR
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Komuta Kademesi Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın başkanlığında, İlk Meclis Binası’ndaki 23 Nisan Kutlamaları’na tam kadro katıldı.
Özellikle Büyükanıt’ın, DTP’li milletvekillerinin elini sıkmaması dikkatlerden kaçmadı. Törene katılanların protokoldeki yerlerine oturmalarının ardından; DTP’li bir kısım milletvekillerinin, Büyükanıt’ın tam karşısındaki sıralara denk gelmesine karşın; ilgililerin asla gözgöze dahi gelmemeleri, birbirleriyle göz teması dahi kurmamış olmaları objektiflere sıkça takılan görüntülerdi.
Org. Büyükanıt, TSK adına hareket eden ve her hareketi Atatürkçü Düşünceye, Ordu’nun yapı ve inanç esaslarına uygun olması bilince olduğunu her fırsatta hissettiren prensipli ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çok iyi yetiştirilmiş bir askeridir.
Genelkurmay Başkanı’nın bu açık tavrı, arkasından gelen en üst düzey komutandan Er’e kadar her askere örnek olmaktadır. Ayrıca Türk Ulusu da; böylesi açık ve kararlı bir tavrın gösterilmesinden büyük övünç duymaktadır.
ASKER, 23 NİSAN RESEPSİYONU’NDA YOK
Gün içinde yapılan çeşitli etkinliklerin ardından, akşam, Meclis Başkanı Köksal Toptan, Meclis’te 23 Nisan Resepsiyonu verdi. Davetlilerin eşleriyle birlikte davetli oldukları bu resepsiyona, AKP ve Zihniyeti milletvekillerinin eşlerini getirmedikleri gözlendi.
Dolaysıyla da; anılan resepsiyonda türbanlı hiç kimse yoktu. Sadece iki milletvekilinin eşi olan hanımlar türbanıyla gelmişlerdi. Bunlar da; medya mensuplarının ilgi odağı olduklarını fark edince; çarçabuk toparlanıp, kaçarcasına resepsiyonun verildiği mekandan ayrıldılar.
AKP ve Zihniyeti kurmayları, geçen yılki resepsiyona türbanla katılan hanımları için oldukça çok ve sert eleştiriye muhatap olmuşlar ve türbanla resepsiyona katılma dayatmasının sıkıntısını yaşamışlardı. Bu yılki resepsiyonda dikkatli olmaya çalıştılar. Kapatma davası üzerindeki tartışmalar sürerken ve toplum böylesine gerilmişken; yapılacak olan tek şey vardı. O da takiyye yapmak! Onlar da onu yaptılar…
Askerler, 23 Nisan Resepsiyonu’na da katılmadılar. Gerekçeleri ise; 23 Nisan’dan birkaç gün öncesinden verilmeye başlanmıştı.
Resepsiyon’da, Asker olarak, sadece Cumhurbaşkanı’nın yaveri vardı. O da; görevinin gereğini yapıyordu.
Genelkurmay Başkanı ve diğer üst düzey komutanlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclisi’nin çatısı altında, bölücü terör örgütü PKK’ya, ‘Terör Örgütü’ ve hainlere de, ‘Terörist’ demeyen zihniyetle yan yana bulunmak istemiyordu.
Bunda yerden göğe kadar da haklıydılar.
Çünkü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturan çekirdek kadrodur. Cumhuriyetimiz’i düşman belleyip Türkiye’yi bölüp parçalamak ve sonra da yok etmek isteyenlerle, nasıl olur da aynı çatı altında bir araya gelinirdi?
Bu münasebetle; TSK Komuta Kademesi’nin, bu kararlı davranışları, özellikle Laik Cumhuriyet’in her fırsatta altını oymaya çalıştıkları bilinen AKP ve Zihniyeti iktidarı süresince, Milli Bayramlarımızın kutlanmasında özlemle beklenir olmuştur...
SİYASİLERE ÖRNEK OLSUN
Komutanların bu haklı davranış ve tavırları, mevcut iktidar tarafından Gençlerimizin beyinlerinden silinmeye çalışılan Atatürk İlke ve Devrimleri ile Laik Cumhuriyetimizin Temel Değerleri’ne olan sadakat konusunda umalım ki Siyasilere örnek olsun.
Bölücü terörün siyasi uzantısı oldukları, özellikle muhalefet partilerince sıkça söylenilen, DTP’li milletvekillerinin dışlanmaları bir yana, bunlarla neredeyse yanak yanağa ve sarmaş dolaş olunacak görüntüler takılıyor gözümüze.
Bunun en son örneğini, 23 Nisan kutlamaları esnasında, İlk Meclis Binası’ndaki tören esnasında, maalesef bir kez daha yaşadık.
Olayın kahramanları, geçmişte de olduğu gibi yine Devlet Bahçeli ve DTP’li milletvekili Hasip Kaplan’dı…
Bu ikilinin, anılan törende karşılaştıklarında, samimi bir şekilde ve uzun sayılabilecek bir süre el sıkıştıkları gözlerden kaçmadı. Fotoğraf karesine yansıyan görüntüler; ‘Devlet Bahçeli’den DTP’ye kıyak’ ve ‘Hasip Kaplan’dan Devlet Bahçeli’ye Övgü’ şeklinde yorumlandı.
Şaşırdığımızı söyleyemeyiz. Çünkü, bu, Bahçeli’nin ilk vukuatı değil. Geçmişte de bu ve benzeri hareketleri görmüştük. Asıl şaşırtıcı olan; Devlet Bahçeli’nin, zamanla ve de çoğunlukla, sanki Türk Milliyetçiliği tekelindeymişçesine sözler sarf ediyor olmasıdır.
Ancak, Milliyetçi oldukları iddiasında bulunanların; bölücü terör örgütünün Meclis’teki siyasi uzantısı dedikleri DTP’li milletvekilleriyle böylesine görüntü vermelerini, Türk Ulusu adına anlayamadığımızı ve bundan böyle de anlayamayacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz!
Bu görüntülerin ardından; bölücü terör örgütü ve hainlerin hunharca katlettiği yaklaşık 40 bin şehidimizi de nereye koyabileceğimizi derin derin düşünmeye başladık…
CENGİZ ÖNAL ‘TARAKÇIOĞLU’
conal@ulusgazetesi.com
cengizonal.tarakcioglu@gmail.com

Hiç yorum yok: