14 Nisan 2008 Pazartesi

'ULUSAL EGEMENLİK BULUŞMASI' COŞKUSU

Yüz binler yine Ankara Tandoğan’da. Tıpkı 14 Nisan 2007’de olduğu gibi. Türkiye’nin dört bir yanından, Cumhuriyet’e sahip çıkmada üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirme arzusunda olan yüz binlerce vatandaşımız yollara düşüp Ankara’ya akın ettiler.
Tandoğan meydanı bir kez daha Kırmızı-Beyaz renklerle bayram yerine döndü. Böylesine yokluklarla boğuşan çalışanlarımız, emeklilerimiz ve bunların eş ve çocukları ile sanatçılarımız, bilim adamlarımız, bir kısım siyasetçilerimiz ve daha niceleri, bir kısmı ekonomik fedakarlıklarda bulunarak, bir kısmı ise, yoğunluklarına karşın zaman yaratarak Ankara’ya koştu. Tandoğan’da; hep bir ağızdan, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!’ sloganı yeri göğü inletti adeta…


***

Türk Ulusu, miting yapmanın etkisinin nerelere vardığını çabuk gördü. Mitinglerin tadına varılınca da; Cumhuriyet’e Sahip Çıkma adıyla başlayan miting geleneği, 12 Nisan 2008 tarihinde, Ulusal Egemenlik Buluşması adıyla ve bir başka miting için Ankara Tandoğan’da yeniden bir araya geldi.
Yoğun kalabalığın doldurduğu Tandoğan Meydanı, tarihindekilere ilaveten, bir kez daha Bayram yeri oldu. İnsanımız, birbirlerinden aldığı güçle Laik Türkiye vurgusunu yaptı. Tam Bağımsız Türkiye diye atılan sloganlar, herkeslerin heyecanını doruğa çıkardı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Manevi Huzuru’nun gölgesinde, genci yaşlısı, çalışanı emeklisi, esnafı ev hanımı ve daha birçok alandaki insanımızın, Demokratik Kitle Örgütleri’nin himayesinde miting yaptıkları Tandoğan Meydanı’ndaki bütün coşkunun, Atatürk’e kadar ulaşıyor olmasının mutluluğu, mitinge ayrı bir duygu yüklemiş, katılanlarda bambaşka bir sevinç ve dolaysıyla da güç oluşturmuştu.


***

Ulusal Egemenlik Buluşması mitingi niçin yapıldı? Mitinge katılanlar ne istiyor?
Bunları kısaca sıralamak istersek:
-Tam Bağımsız Türkiye gerçeğini yüksek sesle haykırmak,
-Ulusal Egemenliğe sahip çıkmak,
-Atatürk İlke ve Devrimleri’nin vazgeçilmezliğini Türk Ulusu’na anlatmak,
-Laik Türkiye gerçeğini dile getirmek,
-Laik Cumhuriyet’in Erdemleri’ni tekrar dile getirmek,
-Hukukun Üstünlüğü İlkesi’ni hatırlatmak,
-Türban dayatmasına karşı durmak,
-Unutturulmak istenen Atatürk ve Düşüncesine sahip çıkmak,
-Ülke’nin parça parça satılmasına engel olmak,
-Devlet’in Dini Esaslı Temellere oturtulmasına karşı durmak,
-Unutturulmaya çalışılan Milli Değerlerimiz’i bir kez daha haykırmak,
gibi daha yüzlerce, binlerce hususu Türk Ulusu’nun şahsında bir kez daha dünyaya seslenmek için düzenlendiğini görürüz bu mitingin…
Bu coşkunun asla susmaması gerekir. Mitinglerde böylesine bir arfaya gelebilme başarısını gösterebilen, Atatürk İlke ve Devrimleri’ne inanmış, Cumhuriyet’in Temel Değerleri’ne ve bugüne değin elde edilmiş Kazanımları’na özde bağlı olanların; bu birliktelik ve beraberlik anlayışını sonsuza değin sürdürmesi zorunludur.
Emperyalizmle olan mücadelemiz için bu olmazsa olmazımızdır. Aksi halinde, mücadele etmenin anlamı kalmayacaktır. Ancak birlik içinde ve beraber olduğumuz sürece mücadele kazanılabilecektir.
CENGİZ ÖNAL ‘TARAKÇIOĞLU’
conal@ulusgazetesi.com
cengizonal.tarakcioglu@gmail.com


Hiç yorum yok: