11 Nisan 2008 Cuma

YENİ BİR İHANET

Avrupa Birliği’nin en üst düzey karar organı olan Adalet Divanı, Osman Öcalan’ın başvurusunu karara bağlayarak, örgütün 2002’de ‘Terör Örgütü Listesi’ne alınması kararını, ‘Savunma Hakkı’ verilmediği gerekçesiyle hatalı buldu. Adalet Divanı, Bölücü Terör Örgütü’nün listeye alınmasının hatalı olduğuna karar verdi.
HAİNLERE MASUM MUAMELESİ
Bölücü terör örgütünün, yaklaşık 30 yıldır Türkiye’ye verdiği zarar meydanda. Bebek katillerinin sadece 40 bin civarında insanımızın canına kıydıklarını daha nasıl anlatalım?
Geçmişte defalarca yazdığımız halde; Avrupalı, bölücü terör örgütünü ve hainleri masum kabul edebilmek için büyük gayret sarf ediyor. Ancak, acıyı çeken ve yaşayan Türk insanı.
Türkiye’nin terörist ilan ettikleri, nasıl oluyorsa Avrupa’da, kahraman muamelesi görüyor. Son 25-30 yıldır, Türkiye’den bir şekilde sınır dışına çıkabilmiş hainlerin tamamı, Avrupa’nın çeşitli devletlerinde özgürce yaşıyorlar. Bu yetmediği gibi; bu ülkelerdeki Türk insanını haraca bağlayıp, toplanan paraları silaha yatırarak, bunları da teröristlere ulaştırıyorlar.
Bunları söylemekten, neredeyse biz usandık, ama Avrupalı’dan tık yok…
SORUN SİYASİ OTORİTEDE
AKP ve Zihniyeti’nin, iktidara geldiğinden bu yana, AB karşısında vermediği taviz kalmadı. Yasaları bile, AB normlarına uymak uğruna kuşa çevirdikleri açıkça ortada. Bugüne kadar AB’nin iteleyip, kakalamalarını; sanki ‘Aferin’ almışçasına, gülümseyerek karşılayan RTE hükümeti, AB ile olan ilişkilerinde, asla ‘Onurlu Hükümet’ olarak davranamamıştır. Türk İnsanını da kahreden budur…
RTE, son İsveç gezisinde; AB ile yola devam, 301 gündemimizden çıkarılacak vb gibi taleplerini, daha doğrusu tavizlerini bir kez daha yinelemiş. Ardından da; bu söylediklerinin üzerinden henüz 12 saat bile geçmeden, Stockholm Ticaret Merkezi’ndeki Türk-İsveç İş Formu’nda yaptığı konuşmada; ‘AB’nin Türkiye’yi oyaladığını, üye olarak almayacaklarsa bunu açıkça söylemeleri gerektiğini…’ ifade etmiş…
Bunun adına iki yüzlü siyaset denmez de ne denir? Siz karşınızdakileri çocuk mu sanıyorsunuz? Bu yapmaya çalıştığınız doğulu kurnazlığı ile belki yandaşlarınızı kandırabilirsiniz. Ancak, Uluslararası ilişkiler ciddi siyaset isteyen işlerdir. Dün ‘Ak’ dediğinize, bugün ‘Kara’ derseniz; sonunuz böyle olur işte.
Ama, Türk Ulusu’na bunu yapmaya hakkınız yok! Milletimiz, her alanda onurlu davranış ve siyaseti fazlasıyla hak etmektedir. Bunu sağlamakla yükümlüsünüz
AB’NİN AMACI
Avrupa, tarihin derinliklerinden beri Türk Ulusu’yla asla can ciğer olmamıştır. Bütün ilişkilerde, hep gizli ve sinsi bir davranış kendini göstermiştir. Türkiye’ye karşı; AKP ve Zihniyeti iktidarı ile işbirliği içinde olması ve bölücü teröre destek sağlayıp, hainleri barındırması ve kollamasının amacı; Türkiye Cumhuriyeti’ni önce bölüp, parçalamak, sonra da yok etmektir. Bundan hiç kimsenin en küçük bir endişesi dahi olmasın!
ABD’nin de amacı bu olduğuna göre; mesele Türkiye olduğunda yapmadıkları numara, başvurmadıkları çirkin yöntem ve Bizans Oyunu kalmıyor. Bunun iyice bilinmesi ve bellenmesi gerekir.
Türk Hükümetleri’nce; bundan sonra oluşturulacak uluslararası siyaset de buna göre şekillendirilmelidir.
AB, bölücü terör örgütünü, terörist örgüt listesine aldı ne oldu, listeden çıkarsa ne olacak!
Ancak, Avrupa Adalet Divanı’nca yapılan son işe baktığımızda; gördüğümüz Yeni Bir İhanet’in daha gerçekleştiğidir…
CENGİZ ONAL ‘TARAKÇIOĞLU’
conal@ulusgazetesi.com
cengizonal.tarakcioglu@gmail.com


Hiç yorum yok: